maandag 6 juni 2011

De personeelsvertrekken

William en Kate gaan verhuizen. Na een trouwdag met een werkelijk waar fan-tas-ti-sche jurk en snoeperige bruidsmeisjes zijn de verwachtingen hooggespannen. Bij de gedachte aan het stulpje van het liefdespaar verschijnt een gigantisch wit, glinsterend paleis voor mijn geestesoog. Zo eentje met wolken er omheen en fladderende duifjes.

Volgens de NOS kan ik mijn hoge verwachtingen maar beter aan de kant zetten. De twee gaan wonen in Kensington Palace, een verre van wit paleis in Londen. En dat paleis gaan ze niet in het geheel bewonen, nee, (schoon)papa Charles heeft een aantal kamers al ingenomen als studeerruimte en ook andere familieleden hebben in dit paleis hun thuisbasis gevonden.

De kamers waar voorheen het personeel woonde, blijken nog vrij te zijn. Die kamers worden niet opgeknapt en ook de keuken van de vorige bewoners wordt niet vervangen.

Dat het Engelse koningshuis blijkbaar ook aan het bezuinigen is, boezemt toch wel wat respect in. Maar van het sprookje dat op 29 april ontstond, is niet veel meer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten