maandag 2 mei 2011

In de zee d'r mee..?

Een pittig vuurgevecht. Met z'n dertigen tegelijk bestorm je het huis, de villa waar de grootste vijand ooit zit. Je ziet hem, hij is dood. Het lichaam neem je mee de helikopter in. Het is hem, het is hem. Op naar het vliegdekschip, op naar het water.

Osama Bin Laden is neergeschoten. Daarna hebben de Amerikanen hem in de helikopter meegenomen, geïdentificeerd en in zee gegooid.

Nu meldt de NOS dat Osama nog een soort begrafenisje gekregen heeft aan boord van het vliegdekschip. Het lichaam zou gewassen zijn en in een wit laken zijn gewikkeld. En een officier zou woorden hebben gesproken, die vertaald zijn door een Arabische tolk.

Goh, wat ben ik benieuwd naar de woorden van die Amerikaanse officier. En naar wat er waar is van de berichtgeving over dat eervolle begrafenisje. Want je kunt het afkeuren of niet, maar als je oog in oog komt te staan met je grootste vijand, de man die zoveel pijn gebracht heeft, heb je geen woorden klaar liggen als: 'we zullen je missen' of 'rust in vrede'. Ik denk niet dat de waarheid ooit boven water komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten